Szobanövények

A szobanövények olyan trópusi és szubtrópusi vidékekről származó növények változatai, melyeket lakásban, télikertben lehet tartani. Több száz fajuk ismert, amik között vannak igazi ritkaságok is.

Szobanövények  Jelenleg nem található termék ebben a kategóriában

Alkategóriák

 • Levéldísznövény

  Levéldísznövények abban különböznek a virágos növényektől, hogy nem hoznak virágokat, leveleik alakja, felépítése és színüknek változatossága jellemzi ezeknek a növényeknek a külsejét.

 • Virágzó Növények

  A virágos növények kifejezetten díszes, feltűnő virágaik miatt kedveltek. Ezek között vannak olyanok is, amik bár levéldísznövények, de azért virágaik is mutatósak. A virágos növények többsége sok fényt és meleget kíván, de a perzselő napot nem szeretik.

 • Orchideák

  Az orchideáknak mintegy 25000 fajuk van, ezzel az egyik legnépesebb növénycsalád. A legtöbb orchidea mérsékelt éghajlati övön él és talajlakó. A trópusi orchideák sokszor a fák ágvilláiban élnek, mert a magasabb páratartalmat és a fényt fent jobban tudják hasznosítani. Trópusi orchideát csak akkor lehet szobában tartani, ha egyenletes páratartalom biztosítható a számukra. A legtöbb faj a jó vízáteresztő képességű, durva szemcsés, laza szerkezetű, levegős ültetőközeget szereti.

 • Szoliterek

  A szoliter növények magányosan állnak és helyezkednek el a kertben vagy a lakásban. Méretükből és különlegesre alakított formájuk miatt főszerephez jutnak ezek a növények a lakásban, egyedivé és különlegessé téve az otthont.