Bemutatkozás

Pálmaház Kertészet

A Gödöllői Királyi Kastély kastélyparkjában található Pálmaház Kertészet és Herbárium 2015. augusztus 29-én nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt. A műemléki épületben a XIX. század második felében – még Sissi királynénk idejében- kertészeti tevékenység folyt, aminek a második világháború vetett véget. A nyolcvanas évekre teljesen elhagyatottá és romossá vált az épület, felújítása a következő évtizedben kezdődött, majd 2015 augusztusára egy új, felfrissült, ugyanakkor a fényűző királyi időket idéző külső és belső képpel bíró kertészeti áruda került kialakításra és átadásra.

Pálmaház Kertészet

A faiskolában a virágzó évelőktől a díszfákig mindent megtalálhatnak a kertbarátok. Különlegessége a kertnek a hat, különböző stílusban kialakított mintakert, mely a kertkultúra népszerűsítésére hivatott. A Pálmaház bal szárnyában egy üvegház várja a szobanövények szerelmeseit. A jobb szárnyban pedig egy barokk stílusban berendezett Herbárium kapott helyet, ahol a kézműves teák, lekvárok, szörpök, fűszerek és kozmetikumok széles tárháza várja az érdeklődőket.

Pálmaház Kertészet

A tél eljövetelével adventi díszekbe öltözik a Pálmaház Kertészet és Herbárium. November első hetében veszi kezdetét az ízlésesen kialakított, hagyományos gödöllői karácsonyi vásár, a Pálmaház Karácsony. Tucatnyi különböző stílusban feldíszített fenyőfa uralja a karácsonyi hangulatnak megfelelően berendezett tágas Herbáriumot.

Pálmaház Kertészet