Mintakertjeink

Mediterrán mintakert

Egy jól megtervezett és igényesen megépített kerti pihenő kertünk fontos eleme lehet, nem is beszélve arról, ha olyan funkciót szánunk neki mint a főzés és az étkezés. A konyhatündérek számára kevés felemelőbb dolog létezik, mint amikor a konyhából kiszabadulva a szabadban készítheti el kedvenc főztjét a kerti konyhában kialakított grillrácson, kemencében, vagy esetleg bográcsban.

Keleti mintakert

Napjaink kertjének az egyik leglátványosabb kertépítészeti eleme a kerti tó. Megnyugtató érzés a tó mellett üldögélni, egy fárasztó nap végén feltöltődésre alkalmas helyszín. Kertünk meghittségét fokozza ez a fajta vízi építmény. A víz csobogása mellett pihenve élvezhetjük a tóban úszkáló halak látványát, gyönyörködhetünk a madarak csiripelésében.

Romantikus mintakert

A kovácsoltvas pergola alatt egy pillanatra a királyi időkben érezheti magát az ember. A rohanó hétköznapokat érdemes alkalmanként megszakítani egy romantikus estével, a korabeli hangulatot idéző lugas kialakítására a legalkalmasabb egy ilyen kertbe futórózsát ültetni, hogy az illatok még teljesebbé és meghittebbé tegyék a szerelmünkkel eltöltött lopott perceket.

Klasszikus mintakert

A szabályos geometriai elemekre épülő kertet attól függően, hogy milyen növényeket ültetünk bele nevezhetnénk akár barokk kertnek is. Fontos ismertetője a szimmetria, a kert középpontjában a kör alakú medencével és egy dekoratív szoborral díszítve kertünk ékköve lehet. A tavirózsák még színesebbé, a vízben úszkáló halak még élőbbé teszik.

Illatok kertje

A zöld és friss fűszerek minden háziasszony elengedhetetlen kelléke ha a konyhában tüsténkedik. A fűszernövényekkel teleültetett kicsi kert remek kiegészítője a Mediterrán kertünknek, így csak egy karnyújtásnyira lesz a hétvégi grillezéshez szükséges illatos fűszer választékunk. Ha csak a gyógynövények illatának jótékony hatására vágyunk arra is kiváló egy apró és kis helyigényű Illatok kertjét tervezni.

A gödöllői Pálmaház Kertészetben is megtekinthetők a fent említett építmények és mintakertek. Ha beleszerettünk a látványba, akkor a gödöllői térség legszélesebb növényválasztékát kínáló Pálmaház Kertészetben meg is terveztethetjük álmaink kertjét a Lyra Florae Kft táj és kertépítész kollégáival.