Családi nap a Pálmaház Kertészetben- Készüljünk együtt az őszi faültetésre

2

Gyorsan megy az idő. Ezt az is bizonyítja, hogy idén már két éve várja vásárlóit a gödöllői Pálmaház Kertészet és Herbárium. Ezt a szép évfordulót szeretnénk megünnepelni szeptember 2-án, szombaton, egy családi nap keretében, melyre sok szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt.

A különböző családi programok mellett (ugrálóvár, arcfestés, grillezés, teakóstolás, stb.) a kertészkedés szerelmeseinek is szeretnénk kedvezni. Egész nap (9-18 h) kertészeti szaktanácsadással várunk, ahol bátran kérdezheted munkatársainkat, például azzal kapcsolatban, hogy milyen gyümölcsfát válassz őszre.

2017 újdonságai a nosztalgia- vagy történelmi gyümölcsfa fajták lesznek. Ezek az üzemi termesztésből kiszorult fajták ma már csak a házi kertekben lelhetők fel. Ezek az akár több száz éves fajták kezdenek újra divatba jönni; ehhez igazodva idén ősszel még a tavalyinál is szélesebb választékkal várunk október közepétől.

A nosztalgia fajták mellett egyéb különleges gyümölcsfajták is kaphatóak lesznek nálunk melyek igen ellenállóak, és nem igénylik a permetezést. Ilyenek például az Erdélyből származó almafajták, mint a Batul alma és a Fekete tányéralma.

A szilvafajták közül a Besztercei szilva, annak ellenére, hogy némely vírusra fogékony, töretlen népszerűségnek örvend, köszönhetően fenséges ízének és beltartalmi értékeinek. Az ún. Elena szilva magas cukortartalma miatt lehet jó választás, főleg akkor, ha szereted a pálinkát, ebből ugyanis kitűnő párlat készíthető. A nagyravágyóknak az Empress szilvát ajánljuk, melynek termése igen tekintélyes méretű.

És persze ne feledkezzünk meg a cseresznyefajtákról sem: szerezd be nálunk a cseresznyék királynőjét, a Reginát, mely egy kései, hatalmas szemű prémiumkategóriás fajta.

Emellett fontos szerepet kap majd ezen a napon a növényvédelem is, hiszen egy fa akkor jó, ha egészséges. A növényorvos készséggel válaszol kiskerttel kapcsolatos kérdéseidre (pl. gyümölcsfa betegségek), tedd fel őket neki bátran!

Gyakori betegség lehet gyümölcsfák esetében a botritisz, vagyis a szürkerothadás, csakúgy, mint a korompenész, a lisztharmat, vagy épp a rozsda. Tájékozódj róluk!

Nem kérdés tehát, hogy megéri eljönni hozzánk szeptember 2-án (is), annál is inkább, mivel óriási kedvezményekkel és kihagyhatatlan akciókkal készülünk! Találkozzunk a Pálmaház Kertészetben!

Iratkozzatok fel az esemény Facebook oldalára és hívjátok meg barátaitokat is:

https://www.facebook.com/events/213494369179043/

Családi Nap a Pálmaház Kertészetben