A lélek fűszerei - A RÓZSA - Illattúra a Pálmaház Kertészetben

2

A rózsa nem csupán látványával, de illatával is szépséget csempész a mindennapjainkba. Az egyik legrégebben használt virág a parfümkészítésben. Egy csepp illóolajának előállításához 30 darab rózsafejre van szükség. Ha szeretnél még több érdekességet megtudni és kiszagolni erről a különleges virágról - látogass el a Gödöllői Királyi Kastély parkjában található Pálmaház Kertészetbe.

A szemet gyönyörködtető virágok, miniatűr kertek és fűszernövények kellemes környezetet teremtenek a havonta megrendezésre kerülő, rendhagyó Illattúrákhoz, ahol izgalmas és interaktív ismeretterjesztő előadásokon vehettek részt a Scent Poetry illatesztétája, Lipovszky Csenge vezetésével. Május hónap főszereplője a RÓZSA.

Most az illattúra után egy újabb érzékszerveteket is elcsábítjuk: a nyárelő illatos rózsáinak ízeit mutatja be Halmos Monika, az ehető virágok hazai szakértője, a Virágkonyha című műsor szerkesztője. A rózsából készült finomságok kóstolgatása közben tanácsokat kaphattok az ehető virágokról, arról, hogyan lehet ehető rózsátok a kertben, és bepillantást nyerhettek a virágok varázslatos ízeibe. Halmos Monika szakácskönyveit a Pálmaházban meg is vásárolhatjátok, akár személyre szóló dedikálással!

Illattúra - Rózsa

A rendezvény ingyenes.
időpont: 2016 május 22. 14 óra.